Türkiye Oturma İzni Şartları Nelerdir?

 

 

Türkiye Oturma İzni Şartları Nelerdir?

Farklı ülkelerden Türkiye’ ye gelen yabancı uyruklu kişiler, vize ya da vize muafiyet süresi dolana kadar ülke içerisinde kalabilmektedirler. Ancak bu süre dolduğunda, halen ülke içerisinde kalınıyorsa ikametgâh alınması zorunlu hale gelir. Bunun için de Göç İdaresi Genel Müdürlükleri’ ne başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bu başvuru işlemini kişiler bizzat yapabilirler ya da bir avukat aracılığı ile de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ancak kişilerin oturma izni alabilmeleri için kanunen bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Peki, Türkiye oturma izni şartları nelerdir?

Türkiye’ de Oturma İzni Alabilmek İçin

Kişilerin öncelikle hangi ikamet türünü alacaklarının belirlenmesi gerekmektedir. Burada yabancı uyruklu kişilerin alabileceği farklı türden ikamet yani oturma izinleri vardır. Bu belirlendikten sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ nün ana sayfası üzerinde hazırlanan başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.

İkametgah İzni Türleri

Oturma izninin 6 türü bulunmaktadır. Ve bu türlerin içeriğine göre istenen belgelerde değişmeler olabilir. Oturma izni türleri:

·         Kısa Dönem İkamet İzni

·         Aile İkamet İzni

·         Öğrenci İkamet İzni

·         Uzun Dönem İkamet İzni

·         İnsani İkamet İzni

·         İnsan Ticareti Mağduru

https://www.gocmenburosu.com/gocmenlik-basvurusu/

Yorumlar